Hodnotenie jesennej časti 2009/2010

11.02.2010 19:49

Dátum: 2.december 2009

Tréneri: hl.tréner Viktor Porth, asistent Jaroslav Mikulejsky

Mužstvo:  Bajzík Marko, Červenák Šimon, Darovec Michal, Farkaš Oliver, Gostič Adam, Halás Michal, Hečko Richard, Hegedúš Šimon, Holárek Matej, Hromek Matúš, Kazimír Jakub, Kiš Ladislav, Kormendiová Sofia, Kuník Martin, Kužela Ladislav, Luca Peter, Michalec Tomáš, Molnár Sebastián, Nemec Matej, Ožvald Miroš, Palenčár Patrik, Podhorec Dávid, Podzámsky Arthur, Porth Daniel, Ridl Dávid, Szilvasy Lukáš, Šubin Nicolas, Šuto Oliver, Štepka Patrik, Vollek Christian, Vyrúbal Tomáš

Hodnotenie: Na prvý tréning v novom ročníku, ktorý sa uskutočnil 24.augusta prišlo 14 hráčov, z toho bola väčšina hráčov, ktorých som trénoval už minulý rok. Na začiatku jesennej časti som bol sám v pozícii trénera, ale postupom času sa množstvo hráčov na tréningoch rozrastalo a potreboval som asistenta. V októbri sa pripojil k tímu Jaroslav Mikulejsky v pozícii mojho asistenta. Na začiatku sa dochádzka na tréning pohybovala okolo čísla 15 hráčov, potom došlo k prerozdeleniu jednotlivých ročníkov a bol aj zorganizovaný nábor a k tímu sa pripojili ďaľší hráči. Celkový počet hráčov na súpiske bol 34. Pravidelne chodilo na tréning 27, 28 hráčov, ale postupom času sa toto číslo zmenšovalo až sa zastavilo na 22 hráčoch, ktorí chodia pravidelne. Množstvo je ideálne, ale vzhľadom na vek hráčov a podmienky v telocvični sme boli nútení rozdelit tím na 2 skupiny. S jednou skupinou zdokonaľujeme HČJ a s druhou trénujeme úplné základy, čo sa týka futbalu a celkových pohybových stránok hráča. Toto rozhodnutie pomohlo aj nám trénerom, ale bolo hlavne kvoli zlepšeniu a skvalitneniu tréningových jednotiek a lepšiemu osobnejšiemu prístupu k jednotlivým hráčom. Keďže máme k dispozícii trikrát do týždňa telocvičňu, tak každá skupina má osobitne 1 tréningovú jednotku počas pracovných dní a jednu cez víkend. Cez víkend náplňou celého tréningu je modelovaný zápas vrámci skupiny. Tým pripravujeme mužstvo na jarnú čast, kedy už začneme hrávať prípravné zápasy a zúčastňovať sa turnajov. V našom záujme je hrať aspoň jeden zápas v priebehu 2 týždňov. Na jar máme v pláne zorganizovať 2 turnaje. Jeden turnaj v hale a jeden vonku.

Zápasy:

ŠK Slovan Bratislava – TJ Nový Život

Dňa 22.novembra sme odohrali prvý pripravný  zápas u nás v telocvični na interi proti tímu z Nového Životu a zápas skončil nerozhodným výsledkom 11:11. Zo začiatku zápas vyzeral katastrofálne aj čo sa týka výkonu mužstva, ale aj výkonov jednotlivcov. Chlapci si nevedeli prihrať, nabehnúť a ani vystreliť napriek tomu, že to trénujeme na tréningoch, takže na ihrisku sa viac bojovalo ako hralo. Skrátka „všetci hrali všade“, ale to sa dalo čakať, kedže to bola pre niektorých hráčov prvá zápasová skúsenosť. Koli tomuto faktu nemôžem označit nikoho, kto hral lepšie alebo horšie ako ostatní hráči a hodnotím iba výkon mužstva. Zápas sa hral na 3 tretiny po 20 minut plus nastavený čas v každej tretine. Hralo sa bez brankárov na malé brány. V poslednom dejstve sme preskupili päťky a došlo k rapídnemu zlepšeniu hry a už sa dalo miestami na hru pozerať a zápas sme dokázali vyrovnať čo sa týka hry aj výsledku. Množstvo odohraných minút na hráča bolo pre každého rovnaké, kedže sme striedali päťky každých päť minút. Tento zápas nám ukázal veľa, aj hráčom aj nám trénerom, a podľa toho sa pokúsime upraviť tréningový proces a postupne odstraňovať chyby. Ako najväčšou chybou a kameňom úrazu sa ukázalo, že všetci hráči hrajú na kope a od toho sa odvíja celá hra ďalej. Po tomto zápase sme na pozičnej hre a výbere miesta hráčov začali pracovať intenzívnejšie ako doteraz a už sa ukazujú prvé pokroky, hoci len na tréningoch. Preto si myslím, že rozdelenie tímu na skupiny a zmeny v tréningovom procese vedú a aj naďalej povedú len ku zlepšovaniu.

Turnaje: 

Halový turnaj v Holíči

Dňa 6.decembra sa zúčastníme turnaja v Holíči, na ktorom sa zúčastnia aj tímy MFC Viktória/Nové Mesto n./V., ČSFA Malacky, FK Púchov, Spartak Myjava, Inter Bratislava, SFM Senec, FC Kuřim. Na turnaj sme nominovali hráčov Bajzík Marko, Červenák Šimon, Farkaš Oliver, Hečko Richard, Holárek Matej, Kazimír Jakub, Nemec Matej, Palenčár Patrik, Podzámsky Arthur. Veríme, že obstojíme a ukážu sa už aj nejaké pokroky, či už menšie alebo väčšie.

 

 

 

Porth Viktor